Translate

zaterdag 23 september 2017

07:43 - Germany / Duitsland - A96 Ausfahrt „Holzgünz“

Dutch below
At first I had a cache closer to Liechtenstein, but this one was easier. And it had to be a cache where I could take fuel. Amazing that on this whole route through Germany (300 km) there was not a single cache hidden at a highway parking with gasoline station. Almost non at any highway parking that is. In Hungary the M1 and M6 have one at each and every parking.
Anyway, Germany still has the Autohofs and the one at Holzgunz had an easy cache nearby.

But the highways here in Germany were not what I expected. I made a huge mistake in required time: the highways are not strait, people do not go away when you approach with 180, they even think they can go first, and there are so many roadworks, unbelievable.

And then we had a real traffic jam because of an accident, and yes, I know, a human life is much more important than a stupid game. But is is frustrating. Luckily it turned out the accident was not severe, but still, the people involved were not happy and suffered a lot.

Nederlands
Ik had in eerste instantie een cache bij een Autohof dichter bij Liechtenstein gepland, maar het was niet geheel duidelijk waar de cache lag. Het leek eerder een multi cache van het type "zoek het maar lekker zelf uit", dan een snelle oppikker. Dus besloten we voor deze. We moesten sowieso een cache met een benzine station hebben, want als je 180 gaat rijden, dan gaat het verbruik wel omlaag/omhoog naar 1 op 10. 
Maar het is ongelofelijk hoe weinig caches er bij een snelwegparkeerplaats met benzinestation liggen: 0 op de 300 kilometer (ja, in München, maar voor de rest...). Er lagen sowieso weinig caches op de parkeerplaatsen, dat terwijl in Hongarije elke parkeerplaats op de M1 en M6 er een heeft.

De snelwegen in het zuiden van München waren sowieso niet wat ik er van verwacht had; veel te veel (scherpe) bochten, auto's die niet aan de kant gaan als je er met 180 aankomt, of die hem zelfs ervoor zetten, heel veel wegwerkzaamheden (kilometers lang, waar precies ze dan iets doen is onduidelijk, en al zeker doen ze het niet in het weekend. (in Tsjechië werd gewoon gewerkt met man en macht op de zondag))). En dan hadden we ook nog een stilstaande file i.v.m. een ongeluk.
En ja, ik weet het, een mensenleven is veel belangrijker dan dit stomme spelletje. Gelukkig bleek achteraf dat er geen doden waren, maar voor de betrokkenen blijft het natuurlijk niet leuk, hoe licht de verwondingen of schade ook is.

De cache werd ook weer snel gevonden terwijl er getankt en geplast werd.

https://www.geocaching.com/geocache/GC5W49P_a96-ausfahrt-holzgunz


File: 0km/uur 

 Bij München

Na München wordt het wel erg mooi buiten. Genieten


Geen opmerkingen: